روزی خوب در کنار قهوه گستر شاران
اتیوپی
قهوه اتیوپی
کشور اتیوپی 3 درصد از قهوه ی کل جهان را تامین می کند.و حدود 60 در صد از درآمد خارجی این کشور را قهوه تامین می کند.
دراین کشور دانه های قهوه در 3 منطقه ی اصلی هراری( harar) سیدآمو (cidamo) و پیر گاچف (pirgacheffe) رشد می کند. که قهوه ی هر منطقه با نام خود به فروش می رود.
قهوه ی سیدآمو:
قهوه ی سید امو نوعی قهوه ی عربیکا ،تک منشا ء (single origin) است که این قهوه دانه ی کوچک وسایل خاکستری است که با طعم عمیق ، تند و شرابی و شبیه شکلات و عطر گل خود ارزش زیادی دارد.
طعم مشخصه ی این نوع قهوه لیمو و مرکبات با اسیدیته و روشن است.
قهوه ی هرار
هرار در ارتفاعات شرقی اتیوپی واقع شده است.
این نوع قهوه از قدیم با طعم میوه ایی و عطر شرابی خود هنوز شناخته می شود. دانه ی قهوه آن سایز متوسط و با رنگ مایل به زرد و سبز شناخته میشود. این قهوه اسیدیته متوسطی دارد.
و غلظت رهانی(body) این نوع قهوه بالا و کامل و با عطر موکا می باشد.
قهوه ی هراری با پروسه ی خشک به دست می اید و معمولا با دست گارگران مرتب سازی و اماده می شود.
قهوه ی اتیوپی از گونه ی عربیکا به سه دسته تقسیم می شوند:
Longberrry
Short berry
Mocha
گونه longberry دارای دانه های بزرگ تر و اغلب دارای بالاترین حد کیفیت در طعم و عطر هستند.
گونه ی shortberry کوچک تر از گونه ی شماره یک است اما به عنوان قهوه ی سمالی در شرق اتیوپی محسوب می شود.
گونه ی moeha هم با قهوه پی بدی (pb) که اغلب دارای طعم پیچیده و شکلاتی _ادویه و مرکبات دارد.